Salı, Mart 18, 2008

Media Markt'a iş başvurusunda bulunun!

Almanya’da 70'li yılların sonunda büyük elektronik eşya mağazalarının kurulması ve bu mağazalarda özel pazarlama konseptlerinin uygulanmasının zamanı gelmişti. O tarihlerde televizyonlar elektronik mağazalarından, plaklar plakçılardan ve çamaşır makineleri ise katalog ile satış yapan mağazalardan satın alınırdı. Ürün çeşitleri sınırlıydı ve fiyatlar nispeten yüksekti. Media Markt kurucuları risk alarak, yepyeni bir konsept ile işe koyuldular.

Kurdukları mağazalar çok büyük alan ve geniş ürün çeşitlerini kapsamakla birlikte sunulan ürünler düşük fiyatlarda satışa sunuluyordu. Bu yeni pazarlama konsepti yeni mağaza zincirinin en önemli özelliğiydi ve en önemlisi: Müşteri odaklı bir konseptti. O güne kadar alışılmamış çeşit zenginliğinde markalı ürünlerin en yeni modellerini büyük bir alanda satışa sunan bu pazarlama konsepti aynı zamanda düşük fiyatlar ile de ön plana çıkıyordu. O günlerden itibaren tüketiciler artık tek çatı altında istedikleri her şeyi bulabiliyor ve ortalama 45.000 ürün çeşidi arasından seçim yapabiliyordu.

Başarımızın önemli dönüm noktaları:
1979 yılında Walter Gunz, Erich ve Helga Kellerhals ile Leopold Stiefel Münih’te ilk Media Markt mağazasını açtılar. Media Markt yurtdışına açılma politikasını ilk kez 1989 yılında Fransa’da mağaza açarak hayata geçirdi.

1990 yılında Avusturya, 1994 yılında İsviçre, 1997 yılında Macaristan ve 1998 yılında Polonya’daki mağazalar açıldı.

1999 yılında şirketler grubu İtalya’daki Media World’u satın aldı. 2000 yılında İspanya ve Hollanda, 2002 yılında Belçika mağaza açılışlarıyla gelişimine devam etti ve ilk kez yurtdışındaki mağaza sayısı Almanya’daki toplam mağaza sayısını aştı. 2004 yılında Portekiz’de, 2005 yılında Yunanistan, 2006’da İsveç ve Rusya mağazaları zincire eklenerek 2006 sonu itibariyle Avrupa çapında toplam mağaza sayısı 14 ülkede 449'a ulaştı.
Media Markt'taki açık pozisyonları öğrenmek ve iş başvurusunda bulunmak için aşağıdaki linki kullanınız.

http://www.mediamarkt.com.tr/jobs.php


"İş Başvurusu"

Hiç yorum yok: