Cumartesi, Ekim 28, 2006

Toyotasa'ya iş başvurusu yap

Toyota İnsan Kaynakları

Otomotiv sektöründe "müşteri memnuniyeti" ilkesine gerçek anlamıyla sadık kalıp başarısının sürekliliğini sağlayan Toyotasa, İnsan Kaynakları yönetiminde de bu ilkeyi esas almaktadır. Şirketin başarısında ve rekabet üstünlüğü sağlamasında en büyük payın çalışanların olduğuna inanmakta ve çalışanlarımızı en değerli varlğımız olarak görmekteyiz. Tüm İnsan Kaynakları politikalarımızı, çağdaş, yaratıcılığa ve sürekli gelişime önem verilen, çalışanların ortak hedeflere doğru koşan bir takım oluşturmasına olanak sağlayacak bir ortam hazırlanması üzerine yapılandırmaktayız. Şirketimiz stratejik hedeflerini realize ederken çalışanın kendi gelişimine de olanak sağlamasına fırsat vermek İnsan Kaynakları politikalarımızın temel öğelerindendir. Bu bilinçle amacımız, ortak hedefler doğrultusunda, çalışanlarımızın mutluluğunu ve iş verimini arttıracak etkili insan kaynakları sistemlerini yapılandırmak ve sürekliliğini sağlamaktır.


Toyotasa İnsan Kaynakları Bölümü, işe alma, ücretlendirme, eğitim ve geliştirme, performans yönetimi, kariyer yönlendirme, sosyal haklar ve personel özlük işleri ana fonksiyonlarını yürütmektedir.

ŞİRKET PROFİLİ
Çalışan sayısı: 152
Yönetici sayısı: 18
Çalışanların yaş ortalaması: 34
Kadın/erkek oranı: %23 Kadın, %77 Erkek
Çalışanların eğitim düzeyi: % 75 Üniversite/Yüksek Lisans, %25 Lise
Çalışma Günleri: Pazartesi-Cuma arasında haftada 5 gün
Çalışma Saatleri: 08:00-17:30 saatleri arasında haftada 42.5 saat


İŞE ALMA
Toyotasa'ya başvuran adaylarda, temel şart olarak açık pozisyonlara tam anlamı ile uygun olması aranır. Adayların eğitim düzeyleri, yetkinlikleri, yabancı dil düzeyleri, teknik bilgi düzeyleri ve pozisyonla ilgili tecrübeleri dikkate alınarak değerlendirme yapılır. Toyotasa'daki açık pozisyonları görmek ve başvuru yapmak için tıklayınız.

ÜCRETLENDİRME
İşe alımda ücret, temel olarak pozisyonun gerektirdiği ve kişilerin sahip olduğu yetkinliklere, iş bazında sorumluluklara, adayların eğitim ve iş tecrübelerine dayanarak yapılan değerlendirme sonucu belirlenmektedir. Her yıl Ocak ayında, bir yıllık hayat pahalılığı oranı ve bireysel performans ölçü alınarak sonuçlar ücrete yansıtılır. Tüm personele yılda 12 maaş ve 4 ikramiye verilir.


GELİŞİM PLANLAMASI
Toyotasa'da çalışanların yönetsel ve profesyonel gelişimleri gerek eğitim, gerekse organizasyonel yönlendirmelerle sağlanır. Çalışanlar, işe başladığı günden itibaren eğitimlerine şirket, fabrika ve yetkili satıcılarda oryantasyon eğitimi alarak başlar. Her yıl performans değerlendirme ve planlama sürecinin bir parçası olarak her çalışanın bir sonraki yıl içinde gelişme sahaları yöneticisi ile birlikte belirlenir. Gelişim planları yöneticiler tarafından İnsan Kaynakları birimi ile paylaşılır ve buna bağlı olarak çalışanın yıllık eğitim planı oluşturulur.


PERFORMANS YÖNETİMİ
Her şeyde yüksek kalite ve performans arayışında olan Toyotasa performans yönetiminde de aynı noktadan hareket etmektedir. Çalışanların performanslarını en etkin ve en verimli şekilde arttırabilmek ve çalışanın kariyerini geliştirebileceği uygun zemini hazırlamak amacıyla çağdaş ve etkin unsurları performans yönetim sistemine dahil etmiştir. Toyotasa'da Performans Yönetim Sistemi, açık ve sürekli iletişime dayalıdır. Her pozisyon ve fonksiyon için ayrı ayrı belirlenen yetkinlikler ile yılın başında çalışan ve yöneticisinin ortak olarak belirlediği hedefleri, çalışanın performans değerlendirmesine esas konulardır.


KARİYER YÖNLENDİRME
Bireylerin kendi niteliklerine en uygun kariyer yolunu izleyebilmeleri için şirketteki tüm orta ve üst kademe ile kritik pozisyonların rol haritaları oluşturulmuştur. Çalışanların potansiyel yetkinlikleri ile davranış düzlemine aktardığı yetkinlikler arasında oluşan farklar için gelişim planları oluşturulmakta ve bu planlar doğrultusunda bireylerin ileride katkıda bulunabileceği roller için hazırlanması sağlanmaktadır.


SOSYAL İMKANLAR
Toyotasa'da çalışma ayrıcalığına sahip olan herkese hayat sigortası (deneme süresi beklenmeksizin) yapılır. Tüm çalışanlarımıza Aksigorta'dan özel sağlık sigortası ve hayat sigortası yaptırılmaktadır. Çalışanlarımıza, pozisyona ve yapılan işin özelliğine göre cep telefonu ve dizüstü bilgisayar sağlanmaktadır. Öğle yemeği, şirket bünyesindeki kafeteryada çalışanlarımıza sunulmaktadır. Personelimizin ulaşımı servis araçlarıyla sağlanmaktadır. Servisler ana arterleri kullanarak Anadolu ve Avrupa yakasında bir çok noktaya hizmet vermektedirler. Ayrıca, çalışanlarımız için daha olumlu ve rahat bir ortam yaratmak amacıyla Cuma günleri Serbest Kıyafet Günü (Casual Day) olarak belirlenmiştir. Her hafta futbol, basketbol ve voleybol oynanabilmesi için saha kiralanmaktadır. Ayrıca dinlenme saatinde ya da çalışma saatleri dışında şirket bünyesinde yer alan masa tenisinden yararlanmak mümkündür. Toyotasa ailesi bireylerinden oluşan Toyotasa Sosyal Komitesi, mesai saatleri dışında da tüm çalışanların farklı ortamlarda bir araya gelebilmesini sağlamak için çeşitli organizasyonlar düzenlemektedir. Düzenli olarak yıl boyunca gerçekleştirilen bowling turnuvaları, masa tenisi turnuvaları, özel gün yemekleri (kuruluş yıldönümü, yeni yıl partisi vb.) dışında yapılabilecek her türlü yeni organizasyon araştırılmakta ve Toyotasa personelinin en çok tercih edeceği organizasyonlar gerçekleştirilmektedir.

Toyota İletişim Merkezi
Tel: 0 212 354 0 354Faks: 0 212 354 0 355
E-Posta: musteri.iliskileri@toyotasa.com.tr
Toyotasa Toyota - Sabancı Pazarlama ve Satış A.Ş.
Gülsuyu Mevkii Ankara Asfaltı 34846 Maltepe/İstanbul

Kaynak http://web3.kariyer.net/JobSearch/firmaprofil.kariyer?arn=&sid=&firma=1355

Hiç yorum yok: